Velice zajímavý kapaný dort upeče a řádně „okoření legrací“ imitátor Petr Martiňák.


Korpus

250 g hladké mouky
240 g moučkového cukru
4 vejce
kypřící prášek
vanilkový cukr
100 ml vroucí vody
150 ml oleje

Utřeme žloutky s cukrem (120 g), přidáme vanilkový cukr, poté mouku s kypřícím práškem (prosít). Za stálého míchání postupně přidáváme olej a vroucí vodu. Nakonec pak přidáme bílek s cukrem.

1/3 těsta bude s kakaem a 2/3 těsta zůstanou bílé. Po lžících postupně kapeme do vymazané dortové formy – vždy 2× bílé a 1× hnědé.

Poleva

2× smetana ke šlehání
2× tabulka čokolády

Rozehřejeme v horké lázni a necháme přes noc v lednici. Druhý den před natíráním ušleháme.

Další recepty Celý díl