Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

17. 11. 2022

Speciál AZ-kvízu pro fotbalové fanoušky

Brněnské studio ČT natočilo pro fotbalové fanoušky speciální sérii dílů populární soutěže AZ – kvíz. Sportovní kanál České televize je odvysílá v průběhu mistrovství světa ve fotbale v Kataru, každý den od 20. listopadu do 18. prosince vždy ve 22:30 hodin. Moderace se ujme Aleš Zbořil, soutěžit budou studenti Masarykovy univerzity, tváře České televize i osobnosti sportu.

Dva tisíce otázek, 29 dílů a 116 soutěžících. AZ-kvíz tentokrát otestuje znalosti příznivců fotbalu, přinese zábavu i napětí. „K fotbalového šampionátu chystáme pro naše diváky bohatý doprovodný program. Nápad zpestřit vysílání netradičním formou zazněl v naší redakci letos v září a k realizaci nebylo daleko, v listopadu už jsme v Brně natáčeli. Ostatně jak nejlépe otestovat znalosti fotbalových fanoušků než pomocí populární soutěže,“ říká výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

„Pro nás to byla výzva,“ doplňuje ředitel brněnského studia ČT Jan Souček a dodává: „Nápad se nám líbil, zkušený tým máme, vždyť AZ-kvíz natáčíme už pětadvacet let! Kolegové sporťáci dali dohromady lektorský tým a pomohli nám sestavit otázky.“ Všechny souvisí s fotbalovou tematikou a čerpají z historie i současnosti.

Speciální díly vycházejí ze stejného principu jako standardní AZ-kvíz, mají však dílčí odlišnosti. Základem je uhodnout co nejvíc otázek a co nejrychleji propojit tři strany hracího trojúhelníku. Ze dvou základních kol vzejdou vždy dva finalisté, kteří si zahrají o účast u bankomatu. Vítěz však nepostupuje do dalšího dílu, každé pokračování má čtyři nové soutěžící: dva studenty Masarykovy univerzity, zástupce České televize a VIP hosta. Pokud uspějí studenti, výhra z bankomatu jim zůstává, ostatní částky poputují na účet dobrovolnického centra Masarykovy univerzity „MUNI pomáhá“.

„Znělky a předěly jsme ponechali stejné jako u běžného AZ-kvízu, jen studio jsme nasvítili do sportovních žlutozelených odstínů,“ doplňuje vedoucí redakce sportu brněnského studia Petr Kubásek, jeden z autorů myšlenky fotbalového speciálu a zároveň člen lektorského týmu pro tvorbu otázek.

A na koho se diváci mohou těšit? Soutěžit budou například lyžařka Kateřina Neumannová, biatlonista Ondřej Moravec, herci Petr Čtvrtníček, Radim Fiala, Václav Svoboda, David Suchařípa nebo Pavel Nečas. Pozvání přijala stand-up komička Adéla Elbel, moderátoři Událostí Jakub Železný s Marcelou Augustovou, meteoroložka Alena Zárybnická, moderátor Dobrého rána Ondřej Blaho nebo průvodce Zprávičkami na Déčku Jakub Voříšek. Chybět nebudou hokejoví experti a členové redakce zpravodajství a sportu, například Petr Vichnar, Ondřej Tomek, Robert Záruba, Marek Svačina nebo Josef Kvasnička.

Reprízy všech dílů uvidí i diváci ČT1, vždy před polednem následující den po premiéře.

Přílohy

Soutěží i Kateřina Neumannová (1072 kB)

Moderátor Aleš Zbořil se soutěžící Adélou Elbel (811 kB)

Moderátor Dobrého rána Ondřej Blaho (1730 kB)

24. 4. 2024Veselá a hravá architektura. To jsou Archouni!
26. 3. 2024Pěšky do Říma
4. 3. 2024Václav Žmolík znovu objevuje vinařské regiony. Tentokrát na Slovensku
1. 3. 2024Dokument o mužích, kteří propadli vášni závodních motorek
29. 2. 2024Pohled do života pěstounských rodin podruhé – dokumentární cyklus Plné hnízdo má nové díly
8. 1. 2024Touha po věčnosti
4. 12. 2023Svoboda v podzemí
1. 12. 2023Moderátoři z Brna nabídnou kávu, která pomáhá
6. 11. 2023Sláva a pád Moravského Manchesteru v novém dokumentu České televize
18. 10. 2023Novým šéfem televizního studia v Brně se stal Petr Albrecht

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | | » (40)