Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

25. 1. 2011

Uchem jehly – nedělní podvečerní talk show na ČT2 od 30. 1.

Významné a zajímavé osobnosti z dosud neznámého úhlu pohledu představuje nový cyklus České televize nazvaný Uchem jehly. S lidmi, kteří ve své profesi a zálibách dosahují mimořádných úspěchů, výsledků a popularity, a přitom nezapomínají na duchovní rozměr lidského života, se diváci ČT2 mohou setkávat vždy v neděli vpodvečer.

Uchem jehly je nová talk show, v níž se střídají dva moderátoři: evangelický farář Pavel Klinecký a Zbigniew Czendlik, který vede katolickou faru v Lanškrouně. Pořad vzniká v Centru náboženské tvorby brněnského televizního studia. "Oslovili jsme dvě velmi charismatické osobnosti, aby do žánru talk show vnesly nový způsob tázání a tím, doufejme, také zajímavé odpovědi hostů. Pánové Czendlik a Klinecký nejsou profesionálními moderátory, umí ale otevírat lidská srdce," říká šéfdramaturg Patrick Diviš.

Pořad patří do kategorie těch, kterými chtějí lidé z Centra náboženské tvorby oslovovat nejen věřící diváky. Cílem je motivovat diváky k dobrému a přinášet naději, vsazovat aktuální témata duchovního života do širších souvislostí a obecných rámců, představovat tradiční a osvědčená etická a hodnotová schémata a prezentovat současné trendy v oblasti duchovního života a kultury. „Přitom nezapomínáme na snahu o posilování respektu k duchovnímu bohatství minulosti i současné doby, ke každé lidské osobnosti, k právům lidí nejrůznějším způsobem handicapovaných i úctu k hodnotám menšin,“ dodává Patrick Diviš.

V nejbližším dílu pořadu Uchem jehly vysílaném 30. ledna v 17.15 si bude Pavel Klinecký povídat s novinářem, komentátorem deníku Mladá fronta DNES, spisovatelem Martinem Komárkem, synem bývalého politika a prognostika Valtra Komárka. Jejich rozhovor se bude týkat nejen soukromého života a ožehavých otázek, které přináší novinářská praxe, ale dotkne se i víry v existenci Boha. Martin Komárek, je totiž autorem knihy plné provokativních otázek, která má název Bůh nezná budoucnost? O týden později, 6. února,  přivítá Zbigniew Czendlik herce a režiséra Jiřího Stracha. Na povídání Pavla Klineckého s hercem, režisérem, podnikatelem a senátorem Tomášem Töpferem se pak diváci mohou těšit v neděli 13. února. Z hostů dalších připravovaných dílů jmenujme například hudebníka Petra Jandu a zpěváka Láďu Kerndla.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Uchem jehly (457 kB)

9. 8. 2011Česká televize vzpomene mistra českého swingu
29. 7. 2011Brněnské studio ČT začíná natáčet pohádku Sněžný drak
1. 7. 2011Brněnské studio vysílá už 50 let!
30. 6. 2011Zakončení her handicapovaných živě na ČT2
29. 6. 2011Přímé přenosy z Velehradu a bohoslužeb
29. 6. 2011Zoománie – nový televizní cyklus pro děti
23. 6. 2011Dobré ráno ze zoologické zahrady
23. 6. 2011Brněnské studio ČT představilo cyklus Pevnosti
12. 6. 2011Brněnské studio pokřtilo knížku a tramvaj
10. 6. 2011Padesátiny brněnského studia připomene tramvaj a program Dobré ráno

« | | 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 | | » (40)