Publikace ke stažení

Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno

Televizní studio Brno

  • vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
  • svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT

31. 8. 2011

Kuchařská pohotovost: původní tým, nové recepty

Oblíbená kuchařská reality show se po prázdninách vrací na televizní obrazovky a s ní i populární trojice mistrů kuchařského řemesla Jiří Král, Vladimír Krofta a Martina Nemčeková. Kuchařskou pohotovost už třetím rokem natáčí Centrum zábavné tvorby brněnského studia České televize. Od 5. září 2011 vysílá ČT1 vždy v pondělí v 17:30.

Připomeňme si, že pořad je kuchařskou podívanou v netradičním podání. Kuchařská pohotovost v podobě týmu profesionálních  kuchařů  reaguje na „zavolání“ diváka o pomoc. Zjistí, s čím si zadavatel neví rady, jaké jídlo, občerstvení či oslavu potřebuje připravit, navrhne menu, postup a určí potřebné suroviny. A pak už se chystá, vaří, servíruje a ochutnává. V desítkách odvysílaných dílů se například grilovalo, připravovaly se oslavy pro děti i dospělé, vařily vánoční, velikonoční,  krajové, ale také třeba zahraniční speciality, nezapomínalo se na dietní a vegetariánská jídla, rybí speciality, na českou kuchařskou klasiku a došlo i na méně známé pokrmy.

Hned v prvním zářijovém dílu se tým Kuchařské pohotovosti vrací o téměř tři roky zpátky, kdy pořad začínal. Ne, nebude vařit stejné jídlo, ale zavzpomíná  na jeden z prvních dílů a navštíví stejnou domácnost. Přijíždí k Ireně a Zuzaně, které už pomoc Kuchařské pohotovosti jednou potřebovaly. Jejich setkání je příležitostí k tomu, aby si připomněli některé důmyslné kousky, recepty a "vychytávky". Zadání hostitelek je tentokrát  poněkud neobvyklé: "Už bychom konečně potřebovaly nějaký pořádný recept," shodly se Irena se Zuzanou. A kuchařský tým hned nachází odpověď v podobě lilku a la kaviár, marinovaných kuřecích kousků s jasmínovou rýží a ledovým salátem a domácí rychlovky  v podobě litého koláče s ovocem.

Tajemství dalšího dílu odkrývá jeho název Fešák řízek. Jaké je tajemství dokonalosti jedné z nejoblíbenějších domácích pochoutek? Vždyť řízek, to je prostě pojem. Ať je to klasický vídeňský telecí řízek, který se může pochlubit svojí dlouhou historií či legendami o tom, jak vlastně vznikl, náš nejznámější starý dobrý vepřový řízek nebo řízek kuřecí, ale také řízek z hovězí svíčkové či roštěné, řečený porthaus. Dokonalým řízkem prostě nepohrdne žádný, ani ten nejnáročnější labužník. Tajemství dokonalého řízku prozradí šéfkuchař Jiří. A aby ani on, ani řízek nezůstal v kuchyni sám, připraví Martina přílohu, bez které se žádný řízek neobejde - speciální lehký bramborový salát. Vladimír přispěje hruškovým dezertem.

Tým kuchařů a televizního štábu je doslova v plné pohotovosti a natáčí další díly. Pondělní televizní podvečery na Jedničce tak slibují chvilky, které nenechají žádné labužníky v klidu.

Více na: http://www.ceskatelevize.cz/kucharskapohotovost

Hana Orošová

tisková mluvčí ČT TS Brno

Přílohy

Trojice kuchařů Jiří Král, Martina Nemčeková a Vladimír Krofta (112 kB)

16. 11. 2011Listopadové komety
15. 11. 2011Brněnské studio natáčí další díl Manéže Bolka Polívky
9. 11. 2011Pokračuje natáčení pohádky Sněžný drak
2. 11. 2011Moderátorka Dobrého rána jede za Světluškou
27. 10. 2011Zítra to spustíme – inscenace podle hry Václava Havla
27. 10. 2011Filharmonici ze Zlína obohatí sváteční programovou nabídku
24. 10. 201124 – ojedinělý dokument zahájí jihlavský festival
24. 10. 2011Z Jihlavy do hlavy – minuty z festivalu dokumentů na ČT2
21. 10. 2011Četnické humoresky na výstavě
10. 10. 2011Česká televize připomene vítězné dokumenty jihlavského festivalu

« | | 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 | | » (42)