TS Brno
Tiskové zprávy TS Brno
Publikace ke stažení
Tiskové zprávy — Televizní studio Brno — Česká televize

Televizní studio Brno
- vysílá od října 2016 z moderního televizního komplexu v Brně-Líšni
- svou tvorbou pomáhá zajišťovat 20% podíl regionální produkce ve vysílání ČT
31. 8. 2011
Kuchařská pohotovost: původní tým, nové recepty
Oblíbená kuchařská reality show se po prázdninách vrací na televizní obrazovky a s ní i populární trojice mistrů kuchařského řemesla Jiří Král, Vladimír Krofta a Martina Nemčeková. Kuchařskou pohotovost už třetím rokem natáčí Centrum zábavné tvorby brněnského studia České televize. Od 5. září 2011 vysílá ČT1 vždy v pondělí v 17:30.
Připomeňme si, že pořad je kuchařskou podívanou v netradičním podání. Kuchařská pohotovost v podobě týmu profesionálních kuchařů reaguje na „zavolání“ diváka o pomoc. Zjistí, s čím si zadavatel neví rady, jaké jídlo, občerstvení či oslavu potřebuje připravit, navrhne menu, postup a určí potřebné suroviny. A pak už se chystá, vaří, servíruje a ochutnává. V desítkách odvysílaných dílů se například grilovalo, připravovaly se oslavy pro děti i dospělé, vařily vánoční, velikonoční, krajové, ale také třeba zahraniční speciality, nezapomínalo se na dietní a vegetariánská jídla, rybí speciality, na českou kuchařskou klasiku a došlo i na méně známé pokrmy.
Hned v prvním zářijovém dílu se tým Kuchařské pohotovosti vrací o téměř tři roky zpátky, kdy pořad začínal. Ne, nebude vařit stejné jídlo, ale zavzpomíná na jeden z prvních dílů a navštíví stejnou domácnost. Přijíždí k Ireně a Zuzaně, které už pomoc Kuchařské pohotovosti jednou potřebovaly. Jejich setkání je příležitostí k tomu, aby si připomněli některé důmyslné kousky, recepty a "vychytávky". Zadání hostitelek je tentokrát poněkud neobvyklé: "Už bychom konečně potřebovaly nějaký pořádný recept," shodly se Irena se Zuzanou. A kuchařský tým hned nachází odpověď v podobě lilku a la kaviár, marinovaných kuřecích kousků s jasmínovou rýží a ledovým salátem a domácí rychlovky v podobě litého koláče s ovocem.
Tajemství dalšího dílu odkrývá jeho název Fešák řízek. Jaké je tajemství dokonalosti jedné z nejoblíbenějších domácích pochoutek? Vždyť řízek, to je prostě pojem. Ať je to klasický vídeňský telecí řízek, který se může pochlubit svojí dlouhou historií či legendami o tom, jak vlastně vznikl, náš nejznámější starý dobrý vepřový řízek nebo řízek kuřecí, ale také řízek z hovězí svíčkové či roštěné, řečený porthaus. Dokonalým řízkem prostě nepohrdne žádný, ani ten nejnáročnější labužník. Tajemství dokonalého řízku prozradí šéfkuchař Jiří. A aby ani on, ani řízek nezůstal v kuchyni sám, připraví Martina přílohu, bez které se žádný řízek neobejde - speciální lehký bramborový salát. Vladimír přispěje hruškovým dezertem.
Tým kuchařů a televizního štábu je doslova v plné pohotovosti a natáčí další díly. Pondělní televizní podvečery na Jedničce tak slibují chvilky, které nenechají žádné labužníky v klidu.
Více na: http://www.ceskatelevize.cz/kucharskapohotovost
Hana Orošová
tisková mluvčí ČT TS Brno
Přílohy
Trojice kuchařů Jiří Král, Martina Nemčeková a Vladimír Krofta (112 kB)
16. 11. 2011 | Listopadové komety |
15. 11. 2011 | Brněnské studio natáčí další díl Manéže Bolka Polívky |
9. 11. 2011 | Pokračuje natáčení pohádky Sněžný drak |
2. 11. 2011 | Moderátorka Dobrého rána jede za Světluškou |
27. 10. 2011 | Zítra to spustíme – inscenace podle hry Václava Havla |
27. 10. 2011 | Filharmonici ze Zlína obohatí sváteční programovou nabídku |
24. 10. 2011 | 24 – ojedinělý dokument zahájí jihlavský festival |
24. 10. 2011 | Z Jihlavy do hlavy – minuty z festivalu dokumentů na ČT2 |
21. 10. 2011 | Četnické humoresky na výstavě |
10. 10. 2011 | Česká televize připomene vítězné dokumenty jihlavského festivalu |