Mechové cupcaky
1 hodina
9 ks
Těsto
250 g špenátového listí
50 g kopřiv
50 g máty
170 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
100 g vajec
160 g oleje
60 g jogurtu
1 limetka – šťáva i kůra
12 g kypřícího prášku
1 g soli
Do mixéru navážíme všechny ingredience kromě mouky a kypřícího prášku a rozmixujeme dohladka. Přendáme do mísy, na tuto hmotu prosejeme mouku s kypřícím práškem a stěrkou zamícháme dohladka. Rozdělíme do 12 košíčků a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C. Upečené cupcaky necháme vychladnout, 3 z nich vyjmeme z papíru a najemno rozdrobíme.
Náplň
300 g žervé
150 g másla
1 limetka kůra
10 g limetkové šťávy
100 g moučkového cukru
Žervé, cukr, limetkovou šťávu a kůru rozmícháme dohladka a postupně přidáváme rozpuštěné a napůl vychladlé máslo. Metlou vyšleháme do hladkého krému. Krém naneseme pomocí sáčku s hladkou trubičkou na povrch upečených a vychladlých cupcaků a paletovým nožem urovnáme do tvaru polokoule.
Dekorace
jedlé květiny
krupicový cukr
bílek
Kompletace
Povrch cupcaků ozdobíme rozdrobeným korpusem a dozdobíme květy, které jsme pomocí štětce potřeli bílkem, obalili v cukru a nechali krátce zaschnout.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.