Moučníky a cukroví
Bílá čokoládová pěna s jedlými květy

600 ml smetany 30%
trochu cukru krupice na vyšlehání šlehačky
270 g bílé čokolády na vaření
100 g žloutků
50 cl cognacu (nebo pomerančového likéru)
sezónní ovoce na ozdobu
jedlé květy (dle sezóny)
Smetanu vyšleháme společně s troškou cukru do husté konzistence a dáme do lednice. Ve vodní lázni v míse necháme rozpustit čokoládu, odstavíme z „ohně“, vmícháme žloutky pomíchané s alkoholem a nadvakrát s vyšlehanou smetanu (postupujeme rychle, hrozí zatuhnutí čokolády).
Pěnu vložíme opět do lednice a necháme dobře zatuhnout. Pak pomocí teplé lžíce tvarujeme nočky, které na talíři ozdobíme sezónním ovocem a jedlými květy.