Slávky na bílém víně s česnekem
4 porce
1 citron
1 limetka
1 stroužek česneku
4× domácí bílé pečivo
¼ svazku kudrnky
olivový olej
bílý pepř
1 kg slávek
1 kávová lžička strouhanky
sůl
4-6 ks šalotky
0,4 l bílého vína
rybí koření
strouhanka
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek taktéž oloupeme a utřeme najemno. Kadeřavou petrželku umyjeme, vymačkáme z ní vodu a nasekáme najemno.
Do kastrůlku nebo hluboké pánve nalijeme olej a necháme zahřát. Přidáme šalotku, česnek a necháme zpěnit. Přidáme slávky, které jsme omyli studenou vodou a nechali okapat.
Přisypeme rybí koření, sůl, přiklopíme pokličkou a necháme asi 3 minuty dusit. Pak přilijeme víno a jemně zasypeme strouhankou. Opět přiklopíme a dusíme další 3 minuty.
Přidáme petrželku a čerstvý pepř, promícháme a můžeme podávat. Dozdobíme bylinkami, citróny a podáváme s bílým pečivem.