Moučníky a cukroví
Babiččiny trojhránky
Vaření s Darinou Sieglovou
140 g krupicového cukru
120 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce rumu tuzemáku
moučkový cukr na podsypání
pistácie nebo oříšky na ozdobení
Na polevu
šťáva z 1 citronu
zhruba 4 lžíce moučkového cukru
Krupicový cukr svařte se 2 lžícemi vody – v rendlíku přiveďte k varu a zahřívejte, až se cukr rozpustí. Potom smíchejte s vlašskými ořechy a rumem.
Z hmoty vyválejte na válu poprášeném moučkovým cukrem plát o tloušťce 5 mm. Nechte trochu zaschnout.
Citronovou šťávu utřete s jednou lžící vody a moučkovým cukrem na hustou polevu. Potřete ořechový plát a nakrájejte na trojhránky nebo kosočtverce.
Posypte nasekanými pistáciemi nebo oříšky a nechte zaschnout.
Místo vlašských ořechů můžete vyzkoušet mleté mandle.