Moučníky a cukroví

Babiččiny trojhránky

Vaření s Darinou Sieglovou

140 g krupicového cukru
120 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce rumu tuzemáku
moučkový cukr na podsypání
pistácie nebo oříšky na ozdobení

Na polevu

šťáva z 1 citronu
zhruba 4 lžíce moučkového cukru

Krupicový cukr svařte se 2 lžícemi vody – v rendlíku přiveďte k varu a zahřívejte, až se cukr rozpustí. Potom smíchejte s vlašskými ořechy a rumem.

Z hmoty vyválejte na válu poprášeném moučkovým cukrem plát o tloušťce 5 mm. Nechte trochu zaschnout.

Citronovou šťávu utřete s jednou lžící vody a moučkovým cukrem na hustou polevu. Potřete ořechový plát a nakrájejte na trojhránky nebo kosočtverce.

Posypte nasekanými pistáciemi nebo oříšky a nechte zaschnout.

Místo vlašských ořechů můžete vyzkoušet mleté mandle.

Další recepty