Vánoční sušenky
Vaření s Darinou Sieglovou
sklenice o objemu 750 ml
115 g hladké mouky se špetkou soli
25 g kakaa holandského typu (kakao můžete dát mezi 2 vrstvy mouky)
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
50 g nasekaných oříšků kešu
60 g zelených a červených M & M’s nebo lentilek
100 g bílých čokoládových čoček
100 g čokolády na vaření, nasekané
40 g strouhaného kokosu
Do sklenice navrstvěte odspoda 115 g hladké mouky se špetkou soli, 25 g kakaa holandského typu (kakao můžete dát mezi 2 vrstvy mouky), 150 g třtinového cukru a 1 vanilkový cukr, 50 g nasekaných oříšků kešú, 60 g zelených a červených M & M’s nebo lentilek, 100 g bílých čokoládových čoček, 100 g čokolády na vaření, nasekané, a 40 g strouhaného kokosu.
Sklenici opatřete visačkou s receptem na vánoční sušenky (na 24 kousků):
Troubu předehřejte na 170 °C. Do 125 g másla zašlehejte 1 vejce a pak promíchejte s obsahem dárkové sklenice. Na plech vyložený papírem na pečení sázejte dostatečně daleko od sebe plné lžíce těsta. Pečte asi 12 minut. Sušenky nechte vychladnout a snězte je nejlépe ještě během Vánoc.