Různé
Quiche s Camembertem a medem

Vaření s Šárkou Škachovou
1 chlazené listové těsto
300 g creme fraiche nebo husté kysané smetany
3 vejce
1 sýr camembert
2–3 lžíce akátového nebo lesního medu
hrst sušených brusinek
3 lžíce sekaných vlašských ořechů
špetka čerstvě mletého pepře
špetka bylinkové soli
Listové těsto tence vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu. Dno koláče vyložíme sýrem nakrájeným na plátky, přidáme hrst sušených brusinek. Do mísy dáme kysanou smetanu a lehce ji prošleháme s vejci, medem a ořechy. Smetanový krém okořeníme špetkou bylinkové soli a pepře. Vlijeme do koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 45 minut. Slaný koláč quiche krájíme po mírném vychladnutí.