Moučníky a cukroví

Rýžová kaše s granátovým jablkem

Vařilení s Darinou Sieglovou

200 g rýže arborio (na rizoto)
1 l mléka
110 g krupicového cukru + 2 lžíce na dokončení
1 vanilkový lusk, podélně přepůlený a vyškrábnutá dřeň
2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
1 granátové jablko

V rendlíku přiveďte na vysokém plameni k varu rýži, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Ztlumte, přiklopte a za občasného míchání vařte 25–30 minut doměkka a do zhoustnutí. Těsně před dokončením vmíchejte citronovou kůru.

Vyloupejte granátová jadérka a šťávuzachyťte. V kastrůlku svařte granátovou šťávu se lžící vody a se 2 lžícemi cukru.Vmíchejte granátová jadérka a vypněte plamen. Ozdobte rýži a podávejte.

Další recepty