Bábovka s vaječným likérem

Vláčná a voňavá bábovka
10 porcí
těsto
25 dkg tuku (stolního oleje)
25 dkg cukru krupice
25 dkg polohrubé mouky
1× prášek do pečiva
4–5 vajec (dle jejich velikosti)
0,25 l vajecneho likéru – koňaku
1 čokoláda na vaření – cca 100 g (hořká)
Formu na bábovku si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo kokosem.
Oddělíme žloutky od bílků, v šlehači rozšleháme žloutky a cukr do hladka, následně zašleháme po malých dávkách olej, poté vmícháme mouku společně s práškem do pečiva, na hrubo strouhanou čokoládu, vaječný likér a sníh z vyšlehaných bílků.
Navrstvíme do formy a pečeme v předehřáté troubě 15 minut na 175 °C a poté přepneme na 150 °C a pečeme dalších 45 minut. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme přikrytou zapařit.
Studenou bábovku můžeme polít rozpuštěnou čokoládou.