Pohár s dušeným ovocem

cca 4 porce
2 jablka
2 lžíce hrozinek
šálek instantní bezlepkové kaše bez cukru a mléka (nebo zbytky obilovin, např. jáhly nebo rýže)
pudink (buď čerstvě uvařený domácí pudink z kukuřičného škrobu nebo hotový např. sojový Provamel
sojový ovocný jogurt
marmeláda bez cukru
oříšky, mandle nebo kokos na posypání
horká voda
Jablka bez jádřinců nastrouháme na hrubo (případně posekáme šikovným ponorným mixérem s noži, což je ještě rychlejší) a dáme do kastrolku. Přidáme na sítku oprané hrozinky a dáme pod pokličku dusit. Jablka mají dost šťávy, takže není potřeba podlévat vodou. Na mírném plameni dusíme cca 15 minut. Zatímco se jablka s hrozinkami dusí, smícháme instantní kaši s horkou vodou. Vodu přidáváme postupně, chceme kaši hustou nikoli tekutou. Do připravených pohárů či misek dáme na dno 1–2 lžíce hotové kaše. Na kaši dáme větší porci rozdušených jablek s hrozinkami. Další vrstva bude cca 2 lžíce ovocného jogurtu a nakonec vše zalijeme pudinkem. Na vrch dáme maličko marmelády bez cukru a dozdobíme kokosem, oříšky nebo mandlemi.
Zdroj: www.jimejinak.cz