Moučníky a cukroví

Hrušky v páře s karobovou polevou

4 porce

4 hrušky
trochu vody
špetka skořice
hřebíček (nemusí být)
čokoládová poleva z karobu
hrst mandlí na ozdobu

Očištěné a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na čtvrtky a dáme slupkou dospod na pařáček. Na dno kastrůlku vlijeme trochu vroucí vody z rychlovarné konvice. Do vody můžeme pro vůni vložit hřebíček nebo kus skořice. Vložíme pařáček s hrušami, můžeme je skořicí trochu posypat, přiklopíme pokličkou a necháme dusit přikryté cca 15 minut. Že jsou připravené, poznáme tak, že při zvednutí pokličky nám vodou nabobtnalé hrušky „vydechnou“ a mírně spadnou. Hotové hrušky mají jinou strukturu než syrové, nyní vypadají spíš jako pyré, které drží pohromadě jen díky slupce.

Zdroj: www.jimejinak.cz

Další recepty