Jablíčkové bábovičky z agaru

4–6 porcí
asi 1 kg jablek
100 g hrozinek
1 sáček práškového agaru (asi 2 polévkové lžíce)
špetička soli
špetka skořice
1–2 hřebíčky
cca ½ litru vody
Hrozinky dobře propláchneme na sítu a dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kousky pokrájené a jádřinců zbavená jablíčka. Zalijeme asi půl litrem vody, aby ovoce i hrozinky byly ponořené, a přidáme malinkou špetičku soli, vaříme asi 20 minut.
Když je ovoce rozvařené, vyndáme hřebíčky a pomocí tyčkového mixéru vše rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme celý sáček agaru, který do hmoty zamixujeme. Vrátíme hrnec na plotnu a počkáme, až se začne vařit. Okamžitě sundáme z ohně a naléváme do předem připravených mističek. Dáme vychladit do ledničky. Dezert během asi 1–2 hodin krásně ztuhne.
Zdroj: www.jimejinak.cz