Moučníky a cukroví
Jablečný kysel se skořicovými toasty

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Jitkou Ruskovou
Kysel
2 střední jablka
½ vanilkového pudinkového prášku
vanilkový cukr (množství podle kyselosti jablek)
voda
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Dáme do menšího množství vařící vody a necháme dusit do změknutí. Pudinkový prášek zamícháme s cukrem ve 250 ml vody a přilijeme k jablkům. Společně ještě podusíme.
Toasty
2 plátky světlého toastového chleba
1 žloutek
citrónová kůra
margarín vhodný na smažení
skořicový cukr
Toastový chléb namočíme ve vejci smíchaném s citrónovou kůrou a zprudka osmažíme na tuku. Ještě horké obalujeme ve skořicovém cukru.