Různé

Panzanella

Vaříme s Darinou Sieglovou.

4 osoby

polovina den staré ciabatty
60 ml olivového oleje
30 ml červeného vinného octa
šťáva z poloviny citronu
sůl a pepř
3 velká rajčata nakrájená na čtvrtky
1 menší červená cibule nakrájená na tenké plátky
hrst bazalky
hrst parmazánových hoblinek

Ciabattu nakrájejte na kostičky a dejte na 15 minut do trouby vyhřáté na 10 °C, nechte ji zezlátnout. Do velké mísy nalijte olivový olej, ocet a citronovou šťávu, přisypte sůl a prošlehejte. Přisypte ciabattu, promíchejte a nechte ji chvíli nasáknout zálivkou. Postupně přidávejte rajčata (vždy je trochu rozmáčkněte, ať z nich dostanete šťávu), cibuli a bazalku. Promíchejte, přidejte parmazánové hoblinky a můžete podávat.

Něco navíc: pokud máte doma kapary a přemýšlíte, co s nimi, hodí se právě do tohoto salátu.

Další recepty