Příprava sendvičů ke svačině

Zdravé vaření s Jitkou Ruskovou
Francouzská bageta plněná pomazánkou s ředkvičkami a vejci:
Francouzská bageta
pomazánka s ředkvičkami
2 vařené vejce
cherry rajčátka
lístky ledového salátuFrancouzskou bagetu podélně rozřízneme, potřeme pomazánkou, rozložíme lístky salátků, krájené vejce a rajčátka. Přiklopíme vrchním dílem bagety a rozkrojíme na menší kousky.
Croiasant plněný drůbeží pěnou a hroznovým vínem:
Croiasant
drůbeží pěna
modré hroznové víno
plátky jablíček
drůbeží šunka
plátky sýrů Eidam
lístky ledového salátuRozpečený croiasant podélně rozřízneme,rozložíme ledový salát, naplníme pěnou,šunkou a sýrem, a nahoru dáme hroznové víno rozkrojené napůl. Přiklopíme druhou části croisantu.
Zapečený toust s sýrem a pomazánkou z třené nivy:
4 plátky světlého toastového chleba
pomazánka z nivy
plátky sýru Emental
plátky uzeného sýru Eidam
½ hruškyPlátek toastového chleba potřeme pomazánkou, rozložíme plátky sýrů a na tenké plátky krájenou hrušku. Přiklopíme druhým plátkem a dáme zapéct.
Tuňákový toust zapečený s vaječnou omeletou:
4 plátky tmavého toastového chleba
Tuňáková pomazánka
1 vaječná omeleta
2 rajčátka
1 ks žlutá paprikaZ vajec připravíme omeletu a rozkrojíme ji na čtvrtky. Plátek toastového chleba potřeme tuňákovou pomazánkou, dáme omeletu, krájená rajčátka a na nudličky krájenou papriku. Přiklopíme druhým plátkem a dáme zapéct.