Saláty

Kuskusový salát s cizrnou a pomeranči

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou.

80 g kuskusu
2 jarní cibulky
200 g salátové okurky
80 g konzervované cizrny
1 pomeranč
sůl
pepř
lístky bazalky – na ozdobu

Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce pomerančové šťávy
jemně strouhaná pomerančová kůra
1 lžička medu
sekané bazalkové lístky

Kuskus nasypeme do misky a zalijeme vroucí vodou. Necháme máčet asi 15 minut a pečlivě vidličkou promícháme. K němu pak přidáme nadrobno nasekanou jarní cibulku, kolečka salátové okurky a okapanou cizrnu. Vše promícháme, osolíme a opepříme. Na přípravu zálivky použijeme pomerančovou šťávu, olivový olej, nasekané lístky bazalky a salát jím zalijeme. Pomeranč zbavíme slupky a blan, dužinu pokrájíme na dílky a položíme navrch salátu. Nakonec posypeme strouhanou pomerančovou kůrou a ještě zdobíme celými lístky bazalky.

Další recepty