Saláty

Těstovinový salát s jablky, olivami a jogurtovo-bylinkovou zálivkou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou.

40 g černých oliv
120 g těstovin
1 lžička olivového oleje
2 červené jablka
40 g kukuřice
½ svazku jarní cibulky
20 g dýňových semínek
30 g parmezánu

zálivka:
1 bílý jogurt
pažitka, petrželka
2 lžičky olivového oleje
sůl, pepř

Uvařené těstoviny nejprve lehce promastíme kapkou olivového oleje, aby se nám neslepily a vložíme do mísy. Poté přidáme jablko pokrájené na plátky nebo kostičky, na malé proužky jarní cibulku, kukuřici a pokrájené kousky oliv. Vše řádně promícháme. Na závěr si připravíme z jogurtu a bylinek zálivku, kterou mírně osolíme a opepříme. Tou salát přelijeme a na konec posypeme dýňovými semínky a parmezánem.

Další recepty