Různé

Kaštany pečené se šalotkami

Vařil Mistr kuchař Martin Modlík

6 porcí

750g jedlých kaštanů
2 šalotky
50g másla
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce sekané petřželky

Naříznuté kaštany vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů C. Pečeme asi 15 minut až se slupka rozevře. Poté je oloupeme a dbáme, abychom odstranili i světlou vnitřní slupku. Šalotku oloupeme a nadrobno pokrájíme. Na rozehřátém másle šalotku lehce zesklovatíme, přidáme pečené a oloupané kaštany, okořeníme solí a pepřem. Za stáleho míchání společně opékáme asi 2 minuty a podáváme sypané sekanou petrželovou natí. Kaštany podáváme jako přílohu k drůbeži, zvěřině nebo vepřové a hovězí pečeni.

Další recepty