Moučníky a cukroví

Jemné čokoládové muffiny s jablečnou směsí

Vařila Iva Sýkorová, učitelka odborných předmětů SŠG A. Kolpinga

10 kusů

60g másla
50g moučkového cukru
2 vejce
50g čokolády na vaření
50ml mléka
1 balíček vanilkového cukru
160g hladké mouky
1 baliček prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
moučkový cukr na posypání

směs do košíčků:
200g jablek
rozinky
1 balíček vanilkového cukru
rum

Máslo utřeme do pěny s cukrem a vejci. Přidáme rozehřátou čokoládu, mléko, vanilkový cukr. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem.

Jablka nakrájíme na kousky, smícháme s rozinkami, vanilkou a rumem. Polovinu dáme do středu košíčku, zalijeme těstem a na povrch dáme zbylé kousky. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut.

Další recepty