Moučníky a cukroví

Klementinkové želé

Něco zajímavého z exotické kuchyně od kuchaře Miloše Kopala

2 lžičky vanilkového extraktu
šálek šlehačky
125g cukru
9 tabulek cukrářské želatiny
4 pomeranče
9 klementinek
mátové listy, krájené pistácie (na ozdobu)

Vymačkejte 6 klementinek a 4 pomeranče. Měli byste dosta 1/2 litru džusu. Na 5 minut namočte želatinu do studené vody. Přeceďte džus na pánev a ohřejte. Přidejte cukr a rozpusťte ve vzniklé směsi žalatinu. Vlijte do jednotlivých formiček. Oloupejte zbývající 3 klementinky, nakrájejte je na malé kousky a položte je na vrch každé formičky. Nechte 4 hodiny chladit v chladničce. Před podáváním ozdobte mátovými listy nebo krájenými pistáciemi. Želé můžete také dokolo ozdobit jednotlivými dílky klememtinek a šlehačkou.

Další recepty