Moučníky a cukroví

Pomerančové lívanečky

Něco zajímavého z exotické kuchyně od kuchaře Miloše Kopala

1 a 1/2 šálku připravené směsi na lívance
1/2 šálku odstředěného mléka nebo vody
1/2 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
4 vaječné bílky
1 lžička vanilkového extraktu
strouhaná pomerančová kůra
olej na smažení
2 pomeranče na ozdobení

Všechny suroviny rozšlehejte v míse na správnou hustotu. Pokud je to nutné, můžete ještě zahustit lívancovou směsí. Dejte olej na pánev. Nalijte 3 nebo 4 lžíce hmoty na pánev tak, abyste požadovaný počet lívanečků vytvořili najednou. Osmažte po obou stranách. Lívanečky ozdobte dílky pomeranče a šlehačkou.

Další recepty