Moučníky a cukroví
Dýňový cheese cake

recept Lenky Požárové z kuchařky "Což takhle dát si ... dýně"
200 g skořicových (např. Lotus, Esíčka, BeBe)
500 g polotučného tvarohu
200 g lučiny
200 g očištěné dýně (bez semínek a slupky s vyjímkou Hokkaida)
160 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
60 g másla
2 vejce
lžíce skořice
lžička soli
Dýni nakrájejte a poduste v troše vody. Slijte vodu, rozmixujte a pyré vychlaďte.
Sušenky zabalte do mikrotenového sáčku a rozdrťte válečkem. Drť smíchejte s rozpuštěným máslem a rozprostřete na dno dortové formy.
Tvaroh, Lučinu, vejce a cukr smíchejte. Přidejte dýňové pyré, sůl a skořici, důkladně promíchejte a vlijte do formy.
Pečte v troubě předehřáté na 200°C (v horkovzdušné 180°C) asi 1 hodinu.