Moučníky a cukroví

Velikonoční palačinkové chuťovky

Věra Králová - nutriční terapeutka

100 g polohrubé mouky, ¼ litru mléka, sůl, 1 vejce, olivový olej, 200 g měkkého tvarohu, směs čerstvých bylinek, 70 g listového špenátu, 1 větší mrkev, 2 vařená vejce, červenou papriku

Do misky prosejeme mouku, přidáme sůl a část mléka s rozšlehaným vejcem. Těsto dobře vypracujeme a zředíme zbylou částí mléka. Po obou stranách na pánvi na troše oleje opékáme tenké palačinky (můžeme opékat i nasucho). Tvaroh rozdělíme na polovinu. První polovinu smícháme s nasekanými bylinkami a druhou polovinu s na malé kostičky nakrájenou mrkví, vejci a červenou paprikou. Vychladlé palačinky potřeme tvarohem s bylinkami, na něj poklademe listy špenátu a ty poté potřeme tvarohem se zeleninou a vejcem. Palačinky zabalíme a necháme vychladit. Před podáváním krájíme šikmo na širší kolečka a podáváme.

Další recepty