Celozrnné košíčky se slunečnicovou náplní

Pavla Momčilová nám ukázala, jak připravit zdravější cukroví pro děti.
40-50ks
těsto
420 g pšeničné nebo špaldové mouky celozrnné,
250 g čerstvého másla nebo Hery,
několik lžic vody
Z mouky, másla a pár lžic vody vypracujeme těsto, které necháme v chladničce 1 hodinu odpočinout. Těstem plníme formičky tvaru menších košíčku a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova. Za tepla košíčky z formiček vyklopíme. Připravíme si náplň. Z mouky a oleje usmažíme světlou jíšku, kterou rozšleháme v odměřené studené vodě a pak vaříme asi 8 minut na hustou kaši. Přidáme med nebo cukr, kakao, pomletá opražená slunečnicová semena a vše dobře promícháme. Prochladlé košíčky plníme připravenou vlahou náplní. Necháme vychladnou a pak polijeme čokoládovou polevou nebo jen sypeme mletými semeny, oříšky nebo kokosem.
náplň
150 g nasucho opražených loupaných slunečnicových semen,
100 g pšeničné nebo špaldové mouky celozrnné,
60 ml slunečnicového oleje,
60 g kakaa,
120 g medu nebo přírodního cukru,
asi 200 ml vodyPoleva: čokoládová (nemusí být)