Raw „panna cotta“

400 ml vody
2 polévkové lžíce psyllia – vláknina z indického jitrocele
2 polévkové lžíce medu
šťáva z ½ citronu
špetka mořské nerafinované soli
200 g kešu ořechů předem na min. 2hod. namočených ve voděMarmeláda:
1 šálek červeného rybízu
½–¾ šálku sušených datlí
Do vody nasypejte psyllium a nechte cca 1h nasáknout vodou. Poté směs vložte do výkonného mixéru a přidejte všechny zbylé ingredience. Rozmixujte do hladka a aplikujte do malých skleniček, které pak dejte na minimálně 1 hod. vychladit do lednice.
V mixéru do hladka rozmixujte rybíz a datle, tím získáte sladkokyselou marmeládu, která se k tomuto receptů výborně hodí. Po vychlazení panna cotty ji nad talířem obraťte vzhůru nohama a opatrně za pomoci jemného odtahování vašimi prsty vyklopte na talíř. Dozdobte marmeládou, strouhanou raw čokoládou s snítkou meduňky. Výsledná chuť je opravdu báječná.