Moučníky a cukroví

Mandlová roláda s kaštanovým pyré

Na roládu:

3 vejce
80 g moučkového cukru
80 g mletých mandlí
80 g čokolády na vaření
50 g vlahého másla

Na náplň:

400 g kaštanového pyré (lze zakoupit v konzervě nebo mražené)
100 g másla
3 polévkové lžíce moučkového cukru
rum nebo rumová příchuť

Na ozdobení:

250 ml šlehačky

Žloutky s cukrem našleháme do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, mleté mandle, rozpuštěné vlahé máslo a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Upečené těsto ještě horké svineme. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme nádivkou a znovu zatočíme. V chladničce necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Před podáváním ozdobíme roládu dotuha ušlehanou šlehačkou.

Příprava nádivky:

Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak vmícháme kaštanové pyré. Ochutíme rumem či rumovou příchutí.

Další recepty