Mandlová roláda s kaštanovým pyré

Na roládu:
3 vejce
80 g moučkového cukru
80 g mletých mandlí
80 g čokolády na vaření
50 g vlahého máslaNa náplň:
400 g kaštanového pyré (lze zakoupit v konzervě nebo mražené)
100 g másla
3 polévkové lžíce moučkového cukru
rum nebo rumová příchuťNa ozdobení:
250 ml šlehačky
Žloutky s cukrem našleháme do pěny, přidáme nastrouhanou čokoládu, mleté mandle, rozpuštěné vlahé máslo a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut. Upečené těsto ještě horké svineme. Vychladlou roládu opatrně rozvineme, potřeme nádivkou a znovu zatočíme. V chladničce necháme alespoň 1 hodinu odpočinout. Před podáváním ozdobíme roládu dotuha ušlehanou šlehačkou.
Příprava nádivky:
Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak vmícháme kaštanové pyré. Ochutíme rumem či rumovou příchutí.