Ryby a mořské plody
Pečené mušle sv. Jakuba s celerovým pyré


9 mušlí sv. Jakuba
Na pyré:
1 celer
250 ml smetany
Sůl
Pepř
Olej z vlašských ořechůNa pomerančovou omáčku:
Zredukovaná pomerančová šťáva
150 g másla
1 lžíce pomerančového likéru
Sůl
Pepř
2 lžíce přepuštěného másla
Česnek
Tymián
Citron
Z mušlí sv. Jakuba vykoupeme maso, opláchneme a osušíme. V kastrůlku necháme vařit celer se smetanou na pyré. Do pomerančové redukce vmícháme kousky másla, dochutíme solí, pepřem a pomerančovým likérem. Uvařený celer rozmixujeme a dochutíme solí a olejem z vlašských ořechů. Maso z mušlí opečeme na přepuštěném másle, přidáme česnek a tymián, citrónovou šťávu a kousek másla. Mušle servírujeme s celerovým pyré přelité pomerančovou omáčkou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů