Pekanovo-čokoládový dortík


Hladká mouka
Cukr moučka
Kakao
Máslo
VejceNa ganáž:
Čokoláda
Mléčná čokoláda
Burákové máslo
SmetanaNa ořechový povrch:
Pekanové ořechy
Cukr
Smetana
Máslo
Těsto na čokoládový dort zaděláme z proseté hladké mouky, moučkového cukru, kakaa, másla a vejce. Rozválíme je na plát silný 3 mm, dáme do formy a pečeme 10 minut při 170 °C.
Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou a hořkou čokoládu, přidáme burákové máslo a ohřátou smetanu a umícháme hladkou lesklou směs. Čokoládovou ganáž rozprostřeme na upečený korpus a necháme zatuhnout.
Na pánev dáme orestovat pekanové ořechy a v kastrolu rozpustíme cukr na karamel. Cukr přidáváme postupně, pak do něj vléváme smetanu a na konec přidáváme máslo. Restované pekanové ořechy vmícháme do karamelu a uděláme poslední vrstvu do tohoto desertu, kterou na korpusu necháme zatuhnout.
Ohodnoťte tento recept: