Ryby a mořské plody

Mořský jazyk v omáčce s žampiony

2 mořské jazyky
50 g hladké mouky
Sůl
100 g másla
1 dl oleje
2 stroužky česneku
Tymián

Na omáčku:
100 g žampionů
Pažitka
75 g másla
1 dl bílého vína
Sůl
Pepř
Citron

Mořský jazyk zbavte šupin a odřízněte hlavu. Rybu osolte, obalte v hladké mouce a opečte na oleji z obou stran. Přendejte na plech, přidejte máslo a tymián a dejte na 8 až 10 minut do trouby rozehřáté na 185 °C.

Mezitím si připravte omáčku, kterou pečený jazyk před servírováním přelijete. Na másle orestujte žampiony, přilijte bílé víno a nechte jej zredukovat. Ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou. Pomocí kousku studeného másla vytvořte hladkou omáčku a nakonec přisypejte nakrájenou pažitku.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl