Moučníky a cukroví
Košíčky s jahodovou omáčkou a mascarpone


400 g filo těsta
1 vejceNa omáčku:
400 g jahod
50 g krystalového cukru
1 limetka
1 lžička citronové kůry
50 g vanilkového pudinkuNa krém:
100 g smetany
100 g mascarpone
160 g hnědého cukru
Filo těsto potřené vejcem naskládejte do formiček a pečte 10 až 15 minut při 170 stupních.
Udělejte si omáčku. V kastrolku rozvařte jahody s cukrem, limetkovou šťávou a citrónovou kůrou. K rozvařeným jahodám přisypte pudinkový prášek, povařte a pak rozmixujte dohladka.
Upečené košíčky a omáčku nechte chladnout. Mezitím si připravte krém ze smetany, cukru a mascarpone. Košíčky krémem naplňte cukrářským pytlíkem, přelijte jahodovou omáčkou a ozdobte jahodami.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů