Čokoládové kostky


Na korpus:
50 g másla
10 g hnědého třtinového cukru
1 lžička kakaa
20 g hladké mouky
Špetka skořiceNa náplň:
250 g hořké čokolády
200 ml 31% smetany
15 g hnědého třtinového cukruNa višňovou omáčku:
150 g mražených višní
30 g hnědého cukru
Trochu vody
25 g želírovacího cukru
Portské víno
Citronová šťáva
Máslo rozpustíme, přidáme k němu cukr, skořici a prosetou mouku s kakaem a promícháme. Pečící papír namočíme ve vodě a vyskládáme jím pekáč. Do něj nalijeme směs a pečeme 10 minut.
Smetanu přivedeme k varu. Poté zhasneme oheň, přisypeme hnědý cukr a čokoládu a promícháme. Krém nalijeme na korpus a dezert necháme zchladit v lednici.
Višně a cukr vhodíme do hrnce. Přilijeme k nim vodu, citrónovou šťávu, víno a želírovací cukr. Minutku povaříme a rozmixujeme. Následně přidáme celé višně a necháme vychladnout.
Ohodnoťte tento recept: