Moučníky a cukroví

Čokoládové kostky

Na korpus:
50 g másla
10 g hnědého třtinového cukru
1 lžička kakaa
20 g hladké mouky
Špetka skořice

Na náplň:
250 g hořké čokolády
200 ml 31% smetany
15 g hnědého třtinového cukru

Na višňovou omáčku:
150 g mražených višní
30 g hnědého cukru
Trochu vody
25 g želírovacího cukru
Portské víno
Citronová šťáva

Máslo rozpustíme, přidáme k němu cukr, skořici a prosetou mouku s kakaem a promícháme. Pečící papír namočíme ve vodě a vyskládáme jím pekáč. Do něj nalijeme směs a pečeme 10 minut.

Smetanu přivedeme k varu. Poté zhasneme oheň, přisypeme hnědý cukr a čokoládu a promícháme. Krém nalijeme na korpus a dezert necháme zchladit v lednici.

Višně a cukr vhodíme do hrnce. Přilijeme k nim vodu, citrónovou šťávu, víno a želírovací cukr. Minutku povaříme a rozmixujeme. Následně přidáme celé višně a necháme vychladnout.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl