Pastináková polévka s bílou čokoládou


1 kg pečeného pastináku
1 větší cibule
50 g másla
Drůbeží vývar
Sůl
Pepř
100 g bílé čokolády
200 ml smetany ke šlehání
Limetková šťáva
Jarní cibulka
Chilli paprička
Krutony z bílého chleba
Pastinák oškrábeme, nakrájíme, dáme na plech, pokapeme olejem a osolíme. V troubě ho opečeme 20 minut při 180 stupních.
Ve dvou pánvích si rozehřejeme máslo. V jedné pánvi orestujeme krutony z bílého chleba, ve druhé orestujeme cibuli, dokud nezesklovatí. K cibulce přidáme pastinák, po chvilce přidáme šťávu z limety a přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu a povaříme 20 minut. Přidáme smetanu a čokoládu. Nakonec polévku rozmixujeme.
Na talíři polévku posypeme krutony a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a chilli.
Ohodnoťte tento recept: