Entrecôte Cafe de Paris


800 g hovězího Entrecôte (vysoký roštěnec s tukem)
Sůl
Pepř
Olivový olejNa máslovou směs:
125 g měkkého másla
1 menší cibule
1 stroužek česneku
15 ml oleje
10 g indického kari
1 lžíce petrželky
1 lžíce bazalky
1 lžička tymiánuNa salát:
½ lžičky malých kaparů
Šťáva z ½ citronu
1 žloutek
3 ančovičky
2 lžičky worcesterské omáčky
½ lžičky mořské soli
1 lžička mletého pepře
½ lžičky mletého zázvoru
Maso naporcujeme na steaky, které osolíme, opepříme a potřeme olejem. Po 2 minutách z každé strany je opečeme na rozpáleném oleji. Následně je pomažeme máslovou směsí a dáme do trouby. Pečeme 4 minuty na 180 stupňů.
Salát:
Cibuli a česnek nakrájíme a osmahneme na oleji; po chvilce do pánve přidáme i kari. V míse mezitím smícháme nasekané ančovičky, kapary a bylinky, k nimž pak přimícháme osmahnutou cibuli s česnekem. Ochutíme zázvorem, worcesterovou omáčkou, solí, pepřem, šťávou z citronu a máslem. Nakonec přidáme žloutek, promícháme a dáme do lednice.
Ohodnoťte tento recept: