Ryby a mořské plody

Rybí terina s krevetkami

500 g bílé ryby
100 ml smetany
3 bílky
Sůl
Kajenský pepř
2 lžíce brandy
100 g vařených krevet
3 lžíce nasekané pažitky
2 lžíce přepuštěného másla

Rybu bez kostí a kůže rozmixujeme. Pak do mixéru přidáme smetanu, bílky, brandy, sůl a špetku pepře a znovu promixujeme. Směs přendáme do mísy, přidáme nasekanou pažitku a loupané vařené krevety.

Pečící papír dáme do formy, vymažeme ho máslem – kvůli chuti – a naplníme směsí. Vršek pomažeme máslem, přiklopíme papírem a obalíme alobalem. Pečeme 15 až 20 minut na 175 stupňů.

Brambůrky, omáčka a dresink ke studené terině

500 g baby brambor
4 lžíce olivového oleje
Sůl
Pepř
Snítka tymiánu
4 stroužky česneku
Mix bylinek (koriandr, kopr, estragon, petrželová nať)
0,5 dl zeleninového vývaru
0,5 dl bílého vína
2 šalotky
1 lžíce másla
2 dl smetany
Citron
Jogurt

Brambory:

Předvařené brambory ve slupce vyskládáme na tác vystlaný alobalem. Přidáme rozmáčknutý česnek, snítku tymiánu a pepř. Překryjeme alobalem a dáme péct na 7 až 8 minut.

Omáčka:

Šalotku a česnek nakrájíme a začneme restovat na oleji. Po chvilce přidáme rozmixovanou směs bylinek s olejem, smetanu, trochu bílého vína a zeleninového vývaru. Osolíme a opepříme.

Dresink:

Do mísy dáme bílý jogurt, bylinky, citrón a pepř. Vše promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl