Maso
Zvěřinové ragú s hříbky


300 g kančí kýty
300 g daňčího hřbetu
Pepř
Koření divočina
Olivový olej
Snítky tymiánu
100 g sušených hříbků
300 g šalotky
Sůl
300 ml demi glace
150 g smetany
Maso pokrájíme na kostky. Ty posypeme tymiánem, kořením divočina a pepřem a pokapeme olejem. Promícháme a necháme přes noc odpočívat v lednici. Teprve až poté ho osolíme.
V kastrolu rozehřejeme olej, na kterém začneme opékat maso. Vložíme ho do hrnce a zamícháme až po chvíli, aby se nám zatáhlo. Poté znovu zamícháme a opět chvilku necháme.
Šalotku nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Opečeme, přidáme houby a přilijeme vodu, ve které se namáčely sušené houby a demi glas. Vaříme, dokud maso nebude měkké.
Závěrem zahřejeme smetanu a nalijeme ji do ragú.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů