Maso

Pečená šunková kýta

600 g šunkové kýty z kostí a kůží
10 g hřebíčku
2 snítky rozmarýnu
1 l 100% jablečného moštu
30 g třtinového cukru
2 lžíce medu
10 g badyánu
10 g zázvoru

Do jablečného moštu přidáme třtinový cukr, med a badyán. Až se bude směs vařit, přidáme do ní nakrájený zázvor. Kůži šunky nařežeme na kostičky. Do řezů vtlačíme hřebíček a rozmarýn. Poté šunku dáme do pekáče. Stranu s hřebíčky potřeme medovou směsí. Pečeme 60 minut při 180 stupních. Během pečení šunku stále potíráme.

Jako přílohu doporučujeme brambory na rozmarýnu s medovou karotkou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl