Houby
Marinované žampiony Portobello


6 velkých žampionů
2 plátky toastového chleba
¼ svazku petrželky
100 g poloměkkého sýra
Hrubá mořská sůl
Čerstvě namletý pepř
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa balsamico
½ lžíce sojové omáčky
Rozmarýn
Sůl
Toastový chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky. Ty pak smícháme s nastrouhaným sýrem a nakrájenou petrželkou. Žampionům odkrojíme nohy. Do misky si dáme balsamico, sojovou omáčku, olivový olej a rozmarýn. Omáčku promícháme a žampiony na 20 minut naložíme. Rozpálíme si olej a budeme 2 až 3 minuty restovat. Houby osolíme, opepříme a naplníme směsí z toastového chleba. Potom je přendáme do trouby a pečeme 5 až 6 minut při 200 stupních.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů