Salát z grilovaných rajčat


200 g anglické slaniny
Olivový olej
1 šalotka
1 lžíce cherry octa
Tymián
Mořská sůl
Čerstvě mletý černý pepř
500 g malých cherry rajčat
1 bageta
1 malý římský salát
2 jarní cibulky
Začneme grilovat plátky slaniny. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a šalotku na přepůlená kolečka. Ogrilovanou slaninu dáme na ubrousky, aby z ní vytáhly tuk. Následně začneme grilovat celá cherry rajčátka a půlky velkých rajčat, a sice řezem dolů.
Do misky si dáme nakrájenou cibulku, šalotku, tymián a natrhaný salát. Bagetu si nakrájíme na kolečka a začneme opékat. Rajčata otočíme a posolíme. Jakmile rajčátka začnou praskat, jsou hotová.
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme k salátu. Půlky rajčat nakrájíme na čtvrtiny, malá necháme v celku, a dáme také k salátu. Přidáme olej, cherry ocet, pepř, sůl, na kostičky nakrájenou bagetku a promícháme.
Ohodnoťte tento recept: