Bruschetta alle melanzane a al pomodoro


2 porce
Bílý italský chleba nebo veka
Na lilkovou tapenádu (alle melanzane):
1 malý lilek
¼ svazku petrželky
1 stroužek česneku
1 buvolí mozzarella
1 svazek rukoly
Olivový olej extra virginNa rajčatovou tapenádu (al pomodoro):
6 rajčat
2 stroužky česneku
5 lístků bazalky
2 lžíce olivového oleje
Citron
Sůl
Pepř
Plátky bílého chleba opečeme v troubě. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a dáme na rozpálenou pánev. Grilujeme zhruba 1 minutu z každé strany.
Mezitím si nasekáme petržel. Z pánve vyndáme ogrilovaný lilek a posypeme ho petrželkou. Z trouby vyndáme opečený chleba. Oloupeme 3 stroužky česneku. Česnekem potřeme všechny opečené chleby. Na polovinu naskládáme grilované lilky, natrhanou mozzarellu a rukolu.
Nakrájíme rajčata na kostičky. Zbylý česnek podrtíme, bazalku nasekáme a vmícháme do rajčat. Směsí potřeme chleby.
Ohodnoťte tento recept: