Zeleninová jídla

Špenátový salát s teplou zálivkou

2 porce

150 g baby špenátu
100 g polníčku
2 plátky slaniny
2 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka
40 ml červeného vinného octa
1 lžička hořčice

Tuhé stonky špenátu odlamujeme, protože špenát nebudeme tepelně upravovat, a tak by nám vadily. Listy dáváme do mísy na salát.

Začneme připravovat teplou zálivku: plátky slaniny nakrájíme na drobné nudličky, jarní cibulku nadrobno. Do rozpálené pánve s olejem vsypeme slaninu s cibulkou a asi minutu restujeme. Místo jarní cibulky se také může použít šalotka.

Do pánve vlijeme ocet a přidáme hořčici. Rozmícháme a svaříme. Vaříme asi 2 minuty, aby se tekutina svařila přibližně o třetinu. Horkou zálivkou přelijeme salát. Salát promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl