Zpravodajství Brno

Brno dotahovalo, v souboji o špici se ale radovaly Hranice

Velikost textu:

Brno - První poločas nakonec rozhodl o prohře Brna v utkání dvou týmů, které se po nadějném vstupu do extraligy potýkají s útlumem. Hranice dokázaly kompaktní obranou eliminovat brněnské střelce a za prvních třicet minut si vytvořily dostatečný náskok pro těsnou výhru 26:25.

Hráči KP Brno
Hráči KP Brno
Otevřít galerii
  • Hráči KP Brno zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Na předváděné hře Brna je patrný i rukopis kouče Hegara zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Výkony Králova Pole do hlediště brněnské haly lákají stále více diváků zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Královo Pole vyrovnat nestihlo zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Statistici by asi museli sáhnout hodně hluboko do svých archívů, aby našli ročník, kdy byla nejvyšší házenkářská soutěž tak vyrovnaná. Hned osm týmů z jedenáctičlenné soutěže může směle pomýšlet na boj o medaile. Bodově srovnané Hranice a Brno tak v extraligové tabulce rozdělil až vzájemný zápas, do kterého oba týmy vstupovaly se dvěma prohrami v posledních dvou utkáních. 

Začátek vyšel mnohem lépe hostujícím Hranicím. Ty vůbec nepouštěly ke střele nebezpečné brněnské spojky a každé zaváhání soupeře navíc nekompromisně trestaly z rychlých protiútoků. Když už se Brno dostalo ke střele alespoň z postu křídla, pozorný veterán Kučerka v bráně Hranic byl většinou na místě.

přehrát video
Sestřih utkání KP Brno - Hranice

Poločasové skóre 14:7 nedávalo Brnu do druhé půle výrazné naděje na zvrat. Královo Pole se ale nevzdalo. Ze spojek se konečně začali prosazovat Hubáček s Hastíkem a náskok Hranic se pomalu ztenčoval. 

Drama vyvrcholilo v závěru. Za Brno patnáct vteřin před koncem vyrovnal v senzační formě hrající pivot Michal Dostalík. Hranicím krátce na to vrátil vedení Brož, Královo Pole vyrazilo na poslední zteč a hosté průnik zastavili pouze faulem. Rozhodčí nařídili devítimetrový hod, ze kterého brněnští hráči nabili Janu Hubáčkovi, ten ale mířil mimo. V Brně tak nakonec nezůstal ani bod. 

KP Brno - Hranice 25:26 (7:14)

Nejvíce branek: Hubáček 8/1, Dostalík 8, Hastík 4 - Stržínek 7, Rachač a Galus po 5. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 5/3 - 0. Vyloučení: 2:7. ČK: Šíra, Brož (oba Hranice). Diváci: 430.

Zdroj: ČT Brno

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.