Zpravodajství Brno

Buldoci si s Libercem poradili až v prodloužení

Velikost textu:

Brno – V letošní sezóně ztratili brněnští Buldoci už dvakrát body v zápasech s předposledním Libercem. Oba souboje měly navíc podobný scénář, Brňané se o výhru museli poprat až v prodloužení. V 16. kole Fortuna extraligy rozhodl o zisku dvou bodů Luděk Ondráček. Buldoci si tak připsali výhru 7:6.

Střídačka Bulldogs Brno
Střídačka Bulldogs Brno
Otevřít galerii
  • Střídačka Bulldogs Brno zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Florbal zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Gól brněnských buldoků zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Radost brněnských Bulldogs zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

V říjnovém souboji na liberecké palubovce se přitom Buldoci dostali do čtyřbrankového vedení, to ale neudrželi a o vítězi rozhodovalo prodloužení, na jehož konci se radoval z výhry 9:8 Liberec.

Brňané do utkání vstoupili s jasným cílem vstřelit co nejvíce branek a nedopustit soupeři, aby vyrovnal. Jenže jako první skóroval liberecký Jakub Ježek, když využil první přesilovku. Za třicet vteřin domácí odpověděli, když na 1:1 vyrovnával Luděk Ondráček. I když měli Buldoci více ze hry, deset vteřin před sirénou dostal Severočechy do vedení Lukáš Reymar.

Ve druhé třetině se opět nejprve prosadil hostující tým, když Derka využil nepozornosti brněnských hráčů a hned z trestné lavice vyrazil do samostatného úniku, který úspěšně proměnil. V polovině utkání snížil střelou z dálky Petr Kadlec. Jenže Liberec v tomto utkání těžil hlavně z rychlých brejků, jeden takový proměnil i Jaroslav Král. Do konce druhého dějství dokázal ale ještě odpovědět Ondřej Veselý a do kabin šli s jednobrankovým náskokem hosté.

V úvodu posledního dějství navýšil náskok Liberce ještě Jan Král. Pak se ale Buldokům podařila třígólová šňůra a poprvé v zápase se dostali do vedení. Tři minuty před koncem ale fauloval Veselý a David Ježek v přesilovce srovnal na 6:6.

přehrát video
Ohlasy k zápasu

Napínavý souboj dospěl do prodloužení. Po pětašedesáti vteřinách o zisku dvou bodů pro domácí družstvo rozhodl Luděk Ondráček, který si připsal už dvacátou sedmou branku v této sezóně. Na rozdíl od říjnového souboje se po výhře 7:6 radovali v prodloužení Buldoci.

Zatímco Liberci se ve střelbě dařilo, když z celkových třinácti střel padla do černého každá druhá, Brno se trápilo a na góly potřebovalo více pokusů. Do konce základní části chybí šest kol, Buldoci se drží na čtvrté pozici a se sedmadvaceti body mají jistou účast v play-off.

Bulldogs Brno - FBC Liberec  7:6 (1:2, 2:2, 3:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Ondráček, 31. Kadlec (Jeski), 40. Veselý (Fabián), 47. Fabián (Knotek), 48. Štěpánek (Koutný), 56. Štěpánek (Kadlec), 62. Ondráček (Fabián) - 5. Ježek (Král), 20. Reymar (Král Jaroslav), 28. Derka (Urban), 36. Král Jaroslav (Ježek), 46. Král (Salát), 58. Ježek (Nesměrák)


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.