Zpravodajství Brno

Česká verze Kanclu má za sebou poslední natáčecí den

Velikost textu:

Pro natáčení české verze sitcomu Kancl si filmaři vybrali prostředí skutečného administrativního centra Brna. V okolí Holandské ulice za posledních několik let vyrostla celá řada budov, obsazených zaměstnanci, kteří by pro seriálové hrdiny mohli být skutečnou inspirací.

Natáčení seriálu Kancl
Natáčení seriálu Kancl
Otevřít galerii
  • Natáčení seriálu Kancl autor: Jef Kratochvil, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Seriál Kancl zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Kancl zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Milan Šteindler a Václav Kopta zdroj: ČT https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

"Co oceňujete na práci v kanceláři," ptá se redaktor. "To, že je tu teplo, neprší sem a také plat," odpovídá úředník. "A čím byste chtěl být, kdybyste nepracoval zde," pokračuje redaktor. "Asi dřevorubcem," odpovídá postupně několik zaměstnanců v open space pro více než stovku lidí.

Takový dialog by se klidně mohl odehrávat před kamerami televizního štábu. Je to ale skutečnost. Rozhovor se uskutečnil ve 13. patře výškové budovy, která vyrostla proto, aby dala prostor úředníkům. Jen o několik metrů dále, ve výrazně nižší budově jsou podobné kanceláře. Ti, kdo pronáší absurdní dialogy, se neprobírají excelovskými tabulkami, ale textem obsaženým ve scénáři. Navíc na rozdíl od svých kolegů ve třináctém patře, nebudou do kanceláře zítra muset.

Po několika natáčecích týdnech už jsou všichni unavení a těší se, že si od svých rolí na chvíli oddychnou, i když jednohlasně tvrdí, že se těší na případnou další sérii. Marek Chvála ale bude zase Václavem Koptou, Lenka Falešníková-Vondráčková Pavlou Vitázkovou a Jáchym Kořen Radimem Novákem. Jen Milan Šteindler zůstane Milanem Šteindlerem. Ten jediný jako kdyby ani energii neztrácel. "Milane, tenhle záběr bych chtěla mít do dvanácti natočený," snaží se režiséra popohnat jeho asistentka Zuzana Mathé.

"Dnes musíme vše dotočit, i kdyby to mělo trvat do zítřka," shrnul hektický den režisér. Někteří herci se poslední natáčecí den na "place", jak sami filmaři označují místo natáčení, ani neobjevili. Jiní skončili dříve než ostatní. "První co udělám je, že půjdu domů za dcerou," potvrdila před odchodem Pavla Vitázková. Pro ni bylo natáčení obzvlášť složité. Jen tři týdny před první klapkou se jí totiž narodila dcera.

přehrát video
Natáčení Kanclu je u konce

      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.