Zpravodajství Brno

Natáčení Znamení koně II pokračuje. Zimní díly seriálu budou bez sněhu

Velikost textu:

Vánoce i Silvestr oslaví postavy druhé řady seriálu Znamení koně na blátě. Natáčení zimních záběrů tvůrci záměrně naplánovali na únor, sněhu se však nedočkali. "Mysleli jsme, že naši hrdinové budou jezdit na saních po nádherně zasněžených pastvinách, místo toho je posadíme do kočáru," řekl režisér Milan Cieslar. Zásadnější změny ve scénáři podle něj na tuto dobu překvapivě teplé počasí naštěstí nevyžaduje.

Natáčení seriálu Znamení koně II (Richard Krajčo)
Natáčení seriálu Znamení koně II (Richard Krajčo)
Otevřít galerii
  • Natáčení seriálu Znamení koně II (Richard Krajčo) autor: Eliška Raková, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Natáčení seriálu Znamení koně II (uprostřed Milan Cieslar)) autor: Eliška Raková, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Natáčení seriálu Znamení koně II (Vilma Cibulková) autor: Eliška Raková, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Natáčení seriálu Znamení koně II autor: Eliška Raková, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Koně bořili kopyta do bláta, místo sněhových vloček nad Slunečnou horou poletovaly nepříjemně studené kapky deště. David Hora i přesto se svými dětmi na statku vytáhl vánoční ozdoby a začal je věšet kolem oken. Ačkoliv by tvůrci seriálu sníh uvítali, jsou přesvědčeni, že vánoční atmosféru dovedou pro diváky vytvořit i bez něj.

"Letošní zima je holt na sníh skoupá. Netýká se to samozřejmě jen nás filmařů, ale třeba i milovníků lyžování. Nezbývá nám nic jiného, než ctít počasí a smířit se s tím, že Vánoce v našem seriálu budou bez sněhu," pokrčil rameny režisér.

přehrát video
Režisér Milan Cieslar o natáčení zimních záběrů bez sněhu

Richard Krajčo, představitel Davida Hory, má za sebou natáčení filmu Křídla Vánoc, při kterém si mrazivého počasí užil podle svých slov do sytosti. Absence bílých závějí ho proto příliš nemrzí. "Sníh má svoji atmosféru, ovšem točit třeba v mínus devatenácti stupních pro herce není nijak příjemné," přiznal muzikant. V druhé řadě Znamení koně se ovšem ani tak moc "neohřeje".

"Moje postava se vzdálí do ciziny. Netráví už tolik času doma, a před kamerou se proto objevuje spíše sporadicky. Teď jsme u šestého dílu a upřímně nevím, jak to s mojí postavou bude dál," dodal Richard Krajčo.

Postavy v seriálu idylka nečeká

David Hora se na konci první série oženil s Klárou (Tereza Voříšková) a mohlo se zdát, že mladý pár má před sebou šťastný rodinný život. V pokračování po čtyřech letech však realita rozhodně není růžová.

přehrát video
Richard Krajčo o roli v seriálu Znamení koně II

"Život kolem koní přináší různé problémy. Vztah Davida s Klárou je v druhé řadě poznamenán časem a určitou životní pravdou," prozradil Milan Cieslar.

Richard Krajčo momentálně o práci nouzi nemá a je rád, že se mu natáčení podařilo skloubit s i náročným koncertním turné. Mrzí ho pouze to, že se při něm, na rozdíl od první řady, téměř nedostane ke koním. "Ke koním mám určitě kladný vztah. Jeden z mých snů je mít jednou vlastního koně, ale na to člověk musí mít víc času," řekl.

Natáčení seriálu Znamení koně II je právě v polovině. Štáb se teď pohybuje v hřebčíně v Napajedlích na Zlínsku, ve Vizovicích a okolí, na zámku v Hošticích a ve zlínských ateliérech. Ani druhá řada se neobejde bez spousty oblíbených českých herců - Oldřicha Navrátila, Valerie Zawadské nebo Vilmy Cibulkové. Nové postavy v rodinném seriálu ztvární Jan Zadražil, Ondřej Vetchý a Miroslav Donutil.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.