Zpravodajství Brno

Ani převážně exteriérové Znamení koně se neobejde bez zlínských ateliérů

Velikost textu:

Zajímá vás, jak ve skutečnosti bydlí seriálová rodina Havránková? Jarin (Oldřich Navrátil) a Marča (Valerie Zawadská) se ubytovali ve zlínských ateliérech. I když nás Marča jejich domečkem na Slunečné hoře exkluzivně provedla, její představitelka nedá dopustit především na natáčení venku.

Před natáčením
Před natáčením
Otevřít galerii
  • Před natáčením zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Štáb Znamení koně II zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Režisér Milan Cieslar zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • První klapka druhé řady seriálu zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
přehrát video
Byt v ateliérech ve Zlíně

Předsíň, kuchyně, ložnice – koňaři Jarin a Marča bydlí podobně jako běžní lidé na vesnici. Akorát se do jejich kuchyně musí vejít celý štáb s kamerou. "Nebojte se, my neobědváme na dece, já jsem na té dece Jarina masírovala, páč ho chytla záda," vysvětlila Valerie Zawadská netradiční prostírání. "Toto je naše království, kde se většinou rozloží Jarin a Marča maká," ukázala taky ložnici. Práce se prý ale ani jako Valerie nebojí, jako dítě dokonce dojila krávy, přesto i ona – "děvče z dědiny" potřebuje občas u koní odbornou radu: "Musím se seznamovat s názvoslovím, abych neříkala, že jdu připravit futra ale futro nebo abych nepoužila nějaké špatné sloveso, když jdu třeba ustájit koně."

přehrát video
Valérie Zawadská

Na natáčení druhé série rodinného seriálu se velmi těšila hlavně proto, že v Napajedlích "brzdila koně" už v Četnických humoreskách. "I teď po těch třech letech, kdy jsme se vrátili na to místo činu, tak mi to všichni připomínají a já jsem ráda, protože je to strašně milá vzpomínka a doufám, že i na tento seriál budu mít takhle pěkné vzpomínky," říká Zawadská a zároveň upozorňuje na jeden nešvar venkovního podzimního natáčení – kruté počasí. "Mě v tomto seriálu absolutně vůbec nevadí, že mám sto dvacet kilo, hlavně když je mi teplo, protože není nic horšího než nemocný herec," popisuje starou ale stoprocentně funkční cibulovou metodu oblékání, která bude nejbližších pár měsíců nevyhnutelností.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.