Kde jsem:

Ekonomika

Ekonomika

Novinky — Reklama — Vše o ČT — Česká televize

Reklama

Reklama

  • Zákonný rámec, ceník reklamy, reklama na webu České televize, možnosti sponzoringu

29. 7. 2015

Čtyři nové seriály a série nových formátů. ČT1 na podzim nabídne pořady napříč všemi žánry.

Česká televize odstartuje na podzim vysílání čtyř seriálů a rozšíří nabídku prvního programu o nové typy televizních formátů. Na obrazovky se vrátí i StarDance.

Při úvahách o rozvoji programové nabídky ČT1 na další sezónu jsme se rozhodli vydat v zásadě dvěma směry. Tím prvním je posilování co nejkvalitnější původní seriálové tvorby. Spolupracujeme na ní s takovými tvůrci, jako je režisér nejlepšího televizního filmu roku 2014 v Evropě, Jiří Strach, nebo držitel tří Českých lvů za režii, Jan Hřebejk,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Druhým směrem je pak zdravá snaha o inovaci. Česká televize u nás takřka jako jediná v souladu s celosvětovými trendy zavádí moderní formáty a přirozeně rozšiřuje nabídku televizního trhu. Nyní bychom proto chtěli divákům prvního programu otevřít nová témata formou, která je zaujme, ale má zároveň určitou informační váhu. Vedle seriálů se tak na ČT1 objeví i takové žánry, jako jsou docusoap nebo docureality.

Doktor Martin, Labyrint, Místo zločinu Plzeň a sitcom Rudyho má každý rád, to jsou novinky v oblasti hrané tvorby, které Česká televize nabídne od podzimu 2015. První z nich, natáčený převážně v beskydských exteriérech, představí Miroslava Donutila v roli špičkového chirurga, který opustil svoji praxi a stal se svérázným lékařem v malém městě. Režisér seriálu, Petr Zahrádka, připravil pro Českou televizi také adaptaci slavného amerického seriálu ověnčeného cenami Emmy Everybody loves Raymond s Jitkou Schneiderovou a Sašou Rašilovem v hlavních rolích. Zcela jiný žánr představují další nové seriály. Místo zločinu Plzeň Jana Hřebejka je šestidílnou kriminální sérií navazující na českou detektivní tradici drobnokresbou charakterů i specifickým humorem. Její příběhy spojuje prostředí, lidé daného regionu a tým vyšetřovatelů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem. Labyrint Jiřího Stracha oproti tomu čerpá z inspirace severským noirovým dramatem. Představí Jiřího Langmajera a Zuzanu Kanócz jakou nesourodou dvojici pátrající po původu série vražd, loupeží a naaranžovaných nehod.

V oblasti nových formátů nabídne ČT1 poprvé třetí řadu cyklu Čtyři v tom, který diváci mohli doposud sledovat na druhém programu. Žánr docusoap na Jedničce rozšíří i projekt Sezóna za vodou, který poodhaluje působení českých a slovenských hokejistů, jako jsou Patrik Eliáš, Zdeno Chára či Ondřej Pavelec, v zámoří, které se stalo jejich druhým domovem. Do popředí se dostává skutečný úděl novodobých gladiátorů, jejichž nadstandardní příjmy jsou vykoupeny odříkáním, nedostatkem času, abnormálním nasazením či neexistencí normálního osobního života. Pořad Zlatá mládež se zase pokusí obrousit sociální, generační i kulturní bariéry, postavené na osobních předsudcích mladých lidí, kteří doposud jen výjimečně opouštěli „bezpečné“ hranice Prahy.

Kromě novinek se na televizní obrazovky vrátí i úspěšné zaběhlé formáty. Nové osobnosti se představí v sedmé řadě StarDance. Šestnácti díly bude pokračovat i Herbář, ve kterém se vrací oblíbená dvojice Kateřina Winterová a Linda Rybová. Druhé řady se dočkal rovněž cyklus Tajemství rodu, ve kterém osobnosti pátrají po příbězích svých předků.

Podzim bude patřit také premiérám celovečerních filmů. ČT1 nabídne černou komedii Ondřeje Sokola Krásno, příběh o dávném přátelství herců Pavla Lišky, Marka Daniela, Tomáše Matonohy a Josefa Poláška Polski film či milostné příběhy My 2 a Láska soudruhu.

Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize

19. 2. 2024MS v biatlonu v Novém Městě na Moravě na obrazovkách bodovalo. Celkový zásah byl 2,5 milionu diváků
8. 1. 2024Nejúspěšnějším pořadem víkendu se stal Smysl pro tumor. Z novinek bodovala také třetí řada Peče celá země
7. 1. 2024Česká televize odkládá vysílání druhé řady kriminálního seriálu Stíny v mlze
1. 1. 2024Česká televize pošesté v řadě ovládla televizní trh. Nejsledovanějším pořadem roku byla štědrovečerní pohádka
27. 12. 2023Česká televize hlásí rekord. Během svátků zaznamenala nejvyšší zájem diváků od začátku měření sledovanosti. Nejvyhledávanější byla štědrovečerní pohádka Klíč svatého Petra
18. 12. 2023Finálový večer StarDance sledovalo 1,81 milionu diváků. Celkově dokázala dvanáctá řada taneční soutěže oslovit bezmála 4,5 milionu diváků
7. 12. 2023Do třetí řady Peče celá země se přihlásil rekordní počet soutěžících. Vybraní se představí již 6. ledna
28. 11. 2023Seriál jako lék na život, sobotní cukrářská klání, komediální krimi plná záhad i televizní film s Jiřinou Bohdalovou zaplní jarní program ČT
24. 11. 2023ČT sport odvysílá 58 závodů Světového poháru i domácí MS z Nového Města na Moravě
1. 11. 2023Ragby bodovalo na obrazovkách ČT sport. Letošní mistrovství světa bylo nejsledovanější v historii

« | | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | | » (9)