Kde jsem:

Tiskové zprávy — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

4. 6. 2012

Ocenění koprodukčního filmu ČT Modrý tygr na Zlín Film Festivalu 2012

Cenu města Zlína jako zvláštní uznání hranému filmu pro děti získal rodinný film Modrý tygr režiséra Petra Oukropce na 52. mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež (27. 5. – 3. 6. 2012).

Co se stane, když se ve městě objeví Modrý tygr? Střebodem dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná kouzelná botanická zahrada uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi, Johanka a Matyáš, tu žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zahradu zbourat, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa… Více informací o filmu, postavách, hercích, tvůrcích, fotogalerii, hry, tapety do mobilu a řadu dalších zajímavostí najdete na http://modrytygr.ceskatelevize.cz/

Modrý tygr, natočený v koprodukci společnosti Negativ a ČT, získal letos v dubnu Cenu norských diváků na Mezinárodním festivale dětských filmů v norském Kristiansand.

Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT

Přílohy

Tisková zpráva (PDF) (225 kB)